De Bevrijdingscursus

In drie stappen naar vrijheid met de Bevrijdingscursus.

In de afgelopen jaren is meer dan eens gebleken dat ons systeem lang niet zo stabiel is als dat het ooit was of dat we dachten dat het was. Het is groot en log geworden, mogelijk zelfs topzwaar, en is lastig te veranderen op korte termijn.

Ooit diende het ons, maar inmiddels is het verworden tot een complex geheel, waarbij alles afhankelijk is van elkaar. Er hoeft maar iets te gebeuren in een uithoek van het systeem en de rest van het systeem heeft er last van.

Dat klinkt als ‘de ver van m’n bed show’, totdat zo’n verandering op onze deur klopt…

Daarom is het zinvol te denken aan hoe je onafhankelijker kan worden van een inmiddels vrij kwetsbaar systeem. Zonder dat je persé het systeem hoeft te verlaten overigens.

Na grondig onderzoek en reflecteren blijkt er een drietal gebieden te zijn, waar de afhankelijkheid het grootst is. Dat zijn de volgende drie:

 • Fysiek
 • Financieel
 • Geestelijk

In deze online cursus nemen wij je mee door de verschillende stappen binnen deze drie vrijheidsgebieden en zal je ontdekken dat je daadwerkelijk vrijheid kunt ervaren, je werkelijk vrij kunt voelen. Los van je huidige omstandigheden.

Wat kan je verwachten?

 • Een vrij(er) gevoel
 • Inzicht in de verstrikkingen van ons huidige systeem
 • Praktische handvatten om het heft in eigen hand te nemen
 • Een driedaagse cursus op een fijne locatie midden in het land
 • Lunch boordevol gezondheid en zaligheid!

Fysieke Vrijheid

Een diagnose en voor de rest van je leven vastzitten aan medicatie?

‘Voor de zekerheid’ pillen voorgeschreven krijgen, waar je nooit meer vanaf komt?

We hebben een lang traject afgelegd om tot de huidige vorm van geneeskunde te komen. Van medicijnmannen, priesters, heelmeesters tot onze huidige artsen met bijbehorende ziekenhuizen, medicamenten en financiële structuren.

Wist je dat de lijfarts van de keizer van China uitsluitend werd uitbetaald op dagen dat de keizer gezond was? En dat Ayurvedische geneesheren alleen werden betaald als men niet ziek werd? Tegenwoordig worden artsen beloond voor iedere keer dat een patiënt ze bezoekt en voor alle voorgeschreven middelen die afgehaald worden bij de apotheek.

Stel je eens voor dat dat weer omgedraaid zou zijn… Dat we positief gestimuleerd zouden worden. Dat we gezond willen worden in plaats van niet ziek…

Daarbij komt dat momenteel veelal symptomen worden bestreden met middelen en er zelden wordt gekeken naar de werkelijke oorzaak van de ziekte/kwaal. Terwijl een blijvende oplossing zoveel meer biedt dan een tijdelijke. Dat is dan ook één van de redenen dat steeds meer mensen uitwijken naar alternatieve paden.

Kan je je de geldmachine die daarachter draait voorstellen…? En de belangen die daarbij spelen?

Maar stel je nou voor dat dat alles helemaal niet meer nodig is. Dat we ziekte vóór zijn. Of dat wanneer ziekte zich dan toch aandient, wijzelf in staat onszelf te genezen.

Hippocrates, de man die wordt gezien als de grondlegger van de huidige geneeskunde, zei het al: “Laat voedsel uw medicijn en uw medicijn uw voedsel”. En ‘Voorkomen is beter dan genezen’ is nog zo’n bekende. We kunnen zo ontzettend veel voorkomen als we het heft in eigen hand nemen.

En zelfs wanneer genezing nodig is, dan zijn er zovele wegen die naar Rome leiden. Waarvan vele nog onderbelicht. Wij brengen je er graag mee in aanraking!

In deze cursus kan je verwachten dat wij je een aantal eenvoudige tools aanreiken om:

 • Te leren intunen op je eigen lichaam en behoeftes
 • Een gezonde leefstijlbasis te leggen
 • Zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je gezondheid
 • Goed voor je lichaam te zorgen
 • Je lichaam te helen

Financiële Vrijheid

Voor de één is financiële vrijheid nooit meer te hoeven werken.

Voor de ander is het voldoende (passieve) inkomsten binnenhalen om in het levensonderhoud te voorzien + een beetje extra.

En voor weer iemand anders is het de onthechting van materie en een diep vertrouwen in de voorzienigheid van het universum.

De filosofieën op financieel vlak lopen nogal uiteen. Net als de oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd die gepaard gaan met alle veranderingen. Denk aan bitcoin, crypto’s, lokale munten, nieuwe bankinitiatieven, zilver, goud…

Ook wij, Mordechaï en Anna, staan hier anders in ten opzichte van elkaar. Juist daarom denken wij dat we je een brede visie mee kunnen geven, die je prikkelt tot het (om)vormen van je huidige visie.

Tijdens deze training gaan wij in op de verschillende aspecten van financiële vrijheid. Aan het eind van deze training heb je ontdekt:

 • Welke betekenis en welke rol geld voor jou speelt in jouw leven.
 • Welke mogelijke persoonlijke belemmeringen er spelen rondom financiële vrijheid.
 • Verschillende manieren waarop je geld kan besparen, beschermen en genereren.
 • Hoe je je volledig financieel onafhankelijk kan voelen, ongeacht de situatie.

Als extra krijg je bovendien gratis toegang tot de onlinetraining: De Online Business Blueprint t.w.v. € 197,- waarin Mordechaï je stap voor stap helpt om jouw eigen online business op te bouwen.

  Geestelijke Vrijheid

  Autonomie, soevereiniteit, onafhankelijkheid. Het zijn allemaal grote woorden en er is momenteel nogal veel discussie over. De één verstaat er bovendien iets heel anders onder dan de ander. En dan zijn er ook nog eens vele manieren om ‘er’ te komen.

  Gaat het je uiteindelijk daadwerkelijk vrijheid geven? En hoe ziet de weg daar naartoe er dan uit? Heeft het alleen met mindset te maken of gaat het verder dan dat? En welke rol spelen angsten en gevoelens van onzekerheid? De behoefte aan veiligheid?

  Op deze vragen en meer gaan we in tijdens de training over Geestelijke Vrijheid. We zullen een reis maken door onze eigen belevingswereld van de huidige tijd, beperkende gedachten transformeren en meer vrijheid toelaten in onszelf, zodat we boven onszelf uit zullen stijgen.

  Where there is no vision, the people perish” is een tekst uit de Bijbel.

  Tekst uit de bijbel, geestelijke vrijheid… Hebben we het dan over religie, zal je je afvragen. Want dan krijgen veel mensen tegenwoordig al gauw de kriebels. Deze trainingen mag je zo religieus en zo onreligieus invullen als je zelf wilt.

  En wij sluiten ons aan bij bovenstaand citaat, dat wij een visie nodig hebben die ons hoop geeft, uitzicht biedt, iets geeft om naartoe te leven. Daartoe hopen wij een steentje bij te dragen tijdens deze ongetwijfeld zeer bijzondere trainingen.

  In deze training kan je verwachten dat…

  • Je in het algemeen meer vrijheid ervaart in jezelf
  • Je minder vatbaar bent voor externe triggers/teleurstellingen
  • Je meer inzicht krijgt in zelfsabotagesystemen en ze dus kan transformeren
  • Je kan ontdekken welke kansen er verscholen liggen in deze uitdagende tijd
  • Je een visie aangereikt krijgt die je zal verkwikken

  De 3 Bevrijdingsgebieden

  Fysieke Gezondheid

  • Leer intunen op je eigen lichaam en behoeftes
  • Leg een gezonde leefstijlbasis
  • Neem het heft in eigen hand wat betreft je gezondheid
  • Leer goed voor je lichaam zorgen
  • Ontdek hoe je je lichaam kan helen

  Financiële Gezondheid

  • Ontdek welke betekenis geld heeft in jouw leven
  • Welke rol geld voor jou speelt
  • Transformeer persoonlijke belemmeringen rondom financiële vrijheid
  • Verken manieren waarop je (je) geld kan besparen, beschermen en genereren
  • Ontdek hoe je je volledig financieel onafhankelijk kan voelen, ongeacht de situatie

  Geestelijke Gezondheid

  • Kom tot een groter overall gevoel van vrijheid in jezelf
  • Maak jezelf onkwetsbaarder voor externe triggers/teleurstellingen
  • Krijg meer inzicht in zelfsabotagesystemen en transformeer deze
  • Ontdek welke kansen er verscholen liggen in deze uitdagende tijd
  • Verhef jezelf met een verkwikkende visie

  De trainers

  Ja, Anna Zeven is mijn echte naam…

  Door mijn omgeving word ik al jaren als rasidealist gezien. En daar herken ik me inmiddels ook wel in. Mijn grote passies zijn (de geuren, kleuren, geluiden van) de natuur, geestelijke voeding tot me nemen, creatief zijn in de keuken, kunst, cultuur, schrijven, mijn medemens dienen en natuurlijk mijn twee grote schatten van dochters.

  Sinds zo’n 18 jaar ben ik bevoorrecht dat ik in mijn praktijk mensen mag begeleiden bij bewustwordingsprocessen in de breedste zin van het woord. Bewuste voeding, bewust bewegen, innerlijke groei, spirituele groei, bewuste relaties aangaan, vergroenen en verduurzamen en natuurlijk mijn boek ‘Het Nieuwe Eten’. Verandering begint bij bewustwording.

  Begin 2020 constateerde ik trots dat ik een zeer florerend eenmansbedrijf had opgebouwd en gaf ik workshops eetbare bloemstukken maken, trainingen, lezingen, 1:1 (wandel)sessies en innerlijke transformerende reizen. En toen kwam Corona….

   

   

   

  morry

  Voor velen de meest uitdagende tijd van hun leven. Misschien wel de meest uitdagende tijd in de gehele menselijke geschiedenis. Een tijd waarin we allemaal bijzonder op de proef worden gesteld, maar ook uitgenodigd worden het beste van onszelf naar voren te brengen. Kanten van onszelf te ontdekken waar we tot dan toe geen weet van hadden. En zo belandde ik bij Viruswaarheid en even later in de politiek bij Lijst30 om opnieuw om nog meer samen te vallen met mijn missie.

  Dankbaar voor deze bijzondere tijd, voor de verbinding met zoveel prachtige gelijkgestemde zielen en voor deze nieuwe stap: het samen met mijn grote liefde, Mordechaï, opzetten van een levende en liefdevolle beweging: de Army of Love

  Mordechaï (Morry) Krispijn is sinds 1996 ondernemer.

  Hij begon zijn dansschool met welgeteld twee cursisten. Die vroegen hem of de les wel door zou gaan met zo weinig mensen. Deze twee mensen namen twee vrienden mee, die vier mensen namen ieder vier mensen mee en binnen enkele maanden moest de dansschool drie keer verhuizen naar een grotere locatie. Uiteindelijk bouwde Morry Salsaventura uit tot Nederlands grootste dansschool met danslessen in meer dan tien steden, maandelijkse feesten, dansreizen en een eigen docentenopleiding.

  Naast de dansschool bouwde hij verschillende bedrijven en organisaties op waaronder Goud in Handen waarmee hij mensen helpt met het investeren in Goud en daaraan verbonden producten en nu ook Army of Love waarbij mensen worden geholpen om door deze tijd van grote transformatie te komen.