Human Design – 4 weekse minicursus

Het ontgaat natuurlijk niemand dat we in een rap veranderende wereld verkeren. Vanuit verschillende perspectieven wordt het uitgelegd en door verschillende stromingen krijgt het verschillende benamingen. Zoals de overgang naar het Aquariustijdperk, van 3D naar 5D, The Great Awakening, etc.

Hoe het ook zij en hoe het ook genoemd wordt, het is duidelijk dat we niet langer ‘de autoriteit over ons leven’ buiten onszelf hebben te zoeken. Het is niet langer ‘het instituut Kerk’, de politiek of de overheid die onze autoriteit is. We kunnen niet langer vertrouwen op onze ‘strategisch georiënteerde Mind’ als onze autoriteit.

We voelen (althans, velen van ons) aan alles dat we hebben te vertrouwen op onze eigen persoonlijke innerlijke autoriteit. Alleen hoe doe je dat? Hoe kan ik die vinden? Hoe lukt het mij om niet verstrikt te raken in de gedachten? Staat dit niet haaks op wat we hebben geleerd? We hebben immers geen gebruiksaanwijzing ontvangen van wat we hier komen doen, wie we zijn en hoe we het beste kunnen navigeren. Of toch wel? 

Human Design is een praktische tool die ons in staat stelt weer onze eigen autoriteit te zijn. Voorbij goed/fout, leuk/niet leuk, voorbij een uiterlijke autoriteit die we hebben te volgen. Iets wat we natuurlijk heel sterk voelen en wat de Army of Love Community zal omarmen.

 

 

Marije van der Laan

Er zijn vele wegen die naar Rome, naar een innerlijk weten leiden. Een van de tools om tot die eigen unieke innerlijke autoriteit te komen is Human Design, omdat het op een hele simpele manier dat innerlijk kompas blootlegt en ook de valkuilen en triggers die ons mentaal regeren.

Deze tool geeft de correcte manier om door deze tijd van chaos en verwarring heen te bewegen, om je eigen unieke helderheid te hebben in de chaos en de moed en overgave te hebben op die helderheid te vertrouwen. Dan hoeft niemand elkaar meer te overtuigen, hoeven we ons Zelf niet meer mentaal te overtuigen en kunnen we diep vertrouwen vinden dat we precies dat zien en doen zoals het voor ons ieder uniek bedoeld is.

En dat is wat ik mensen gun, je eigen autoriteit zijn. Het is mijn drijfveer en life purpose om juist die verbinding terug te brengen, ieders ware unieke zelf in relatie tot/ als unieke expressie van het Grote/ Universele geheel. 

In een reeks van 4 online sessies zal ik een duidelijk beeld scheppen hoe ieder van ons die innerlijke autoriteit kan vinden, begrijpen en ervaren.

Wat ga je leren?

Sessie 1
Human Design, de wetenschap van verscheidenheid

Wat is Human Design, hoe komt de ‘kaart’ tot stand, wat zie je op de kaart en welk doel kan Human Design dienen

Sessie 2
Type & Strategie

Human Design is de wetenschap van Verscheidenheid. Het laat op een holistische, logische en gedetailleerde manier zien hoe en waar we van elkaar verschillen. Een belangrijk uitgangspunt hierin is ‘Type’. Human Design onderscheidt 4 basis-typen. Elk type heeft een eigen strategie in hoe de ‘interactie met de omgeving’ voor de minste weerstand zorgt. Hier zal deze sessie over gaan.

Sessie 3
De (innerlijke) autoriteit

Daar waar in een kompas de wijzer de autoriteit is om aan te geven waar het Noorden is, zo heeft ons innerlijke kompas ook een autoriteit. Vaak zien we omschrijvingen als: ‘volg je hart’ of ‘een onderbuik gevoel’ of ‘ik voel het’. Voor ieder van ons is dat anders, echter geeft de kaart daar duidelijkheid in. Zo kunnen we deze wijzer leren vertrouwen en laten we het niet meer overstemmen door de Mind.

Sessie 4
De lijnen (profiel)

Ieder van ons draagt een ‘kostuum’. Dat kostuum weerspiegelt de rol die we spelen, de manier waarop wij tot uiting komen. De wijze waarop we onszelf laten zien. In deze laatste sessie ga ik in op de 6 verschillende rollen en de 12 combinaties die onthullen welke rol we bewust en onbewust spelen. Na deze sessie heb je inzicht in hoe jouw eigen innerlijke kompas werkt. Hoe gaat het aan en hoe herken je jouw unieke richting, je volgende stap.

Uiteraard zal je door de sessies ook herkennen dat het voor de mensen in je (directe) omgeving wellicht heel anders werkt. Dat jij een andere rol speelt. Dat jullie manier van communiceren anders is en dat de manier om tot helderheid te komen wat voor jou passend en correct is, verschilt van de mensen om je heen. Zo kan er meer begrip, inzicht, wijsheid en bovenal compassie ontstaan. Zowel naar jezelf als naar de mensen om je heen.

Over Marije

Human Design geeft mij een diep inzicht wie ik in diepste wezen ben en vooral ook in wat ik niet ben, maar DACHT te zijn. Ik heb meer inzicht in mijn ware zelf en in hoe mijn niet-zelf handelen in mijn geval leidt tot teleurstelling in mijzelf en de wereld om mij heen. Het is een levenslang experiment om meer en meer inzicht te krijgen.

Inmiddels is het duidelijk: Human Design heeft mij niet meer losgelaten en ik heb mij door de jaren heen ontwikkeld tot gecertificeerd professioneel analist, teacher, guide en coach. Mijn deskundigheid en jaren van ervaring breng ik mee in de analyses, workshops en on/offline trainingen. Daardoor gaan deze altijd dieper en dagen ze jou uit om de diepte in jezelf op te zoeken.


Aanmelden
Mini-cursus Human Design
Data: maandag 20, 27 februari en 6 en 13 maart 2023
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur

Replay wordt achteraf beschikbaar gesteld.
Betaalde leden van de Army of Love Community
hebben automatisch en zonder extra kosten toegang.

Deelname: € 47,-

Aanmelden kan via de button hieronder.