”Waarom moet het bij jullie altijd om geld draaien?”

“Waarom zijn jullie producten alleen voorbehouden aan de meer vermogenden?”

“Waarom moeten jullie nou weer iets rekenen voor een webinar/bijeenkomst/….?”

Zo af en toe krijgen wij bovenstaande de vragen. Ondanks dat wij veel gratis doen en anders toch wel voor een habbekrats.

Waar komen die vragen vandaan? En hoe zit het precies? Wat doen wij zoal gratis? Zijn wij echt zo geldbelust als sommige mensen denken? Of ligt het misschien toch iets anders…?

Daar ga ik, Anna, in deze blog graag op in. En op meer. Wat ook interessant is voor de mensen die níet deze vragen stellen.

Deze blog is er overigens niet om verantwoording af leggen – wij voelen ons vrije schepselen en onafhankelijk denkende mensen, die bovendien vanuit het hart willen creëren en een flinke steen bij willen dragen aan de wereld – wel willen wij transparant zijn en gewoon eens e.e.a. toelichten om vragen en zorgen hierover weg te nemen.

Laten we beginnen met het voorbeeld van de webinar-reeks Geldoplossingen. Dit zijn vier webinars van zo’n 1,5 uur voor €10,- in totaal. Dat is dus €2,50 per webinar, wat neerkomt op €1,67 per uur die je krijgt aan informatie. Dit is overigens inclusief 21% BTW die wij voor jou af moeten dragen. Van die €1,67 blijft er dan nog €1,38 per uur over om te betalen. Overigens zit er letterlijk maanden werk in de voorbereiding van deze serie webinars.

We hebben in de afgelopen jaren tientallen gratis webinars, challenges en workshops gegeven.

Daar tegenover staan heel wat uren van hard werken voor invulling, de daaruit voortvloeiende vragen beantwoorden die via de mail en andere kanalen binnenkomen, alles technisch regelen/betalen enz.

Geen enkele actie of initiatief komt tot stand zonder een investering in tijd, energie en moeite.

Waarom we een entree rekenen voor fysieke bijeenkomsten?

Omdat het ons veel geld kost om een locatie af te huren en tel daar de vaak peperdure catering bij op. Daarbij lopen we risico op verlies wanneer we niet uitverkocht zijn. Onze marges zijn op die dagen overigens flinterdun. En omgerekend naar uurloon zouden de meesten er hun bed niet eens voor uitkomen.

En ja, soms hebben we een challenge of webinar waar we wel wat voor rekenen. Wij stoppen er veel tijd, liefde en aandacht in. Want ja, ook bij ons moet de schoorsteen roken, ook wij hebben onze kinderen te voeden, ook wij zitten gewoon nog samen met jou in de financiële dimensie.

Ook kunnen mensen een mail sturen als ze het echt niet kunnen betalen. Met deze mensen vinden we altijd samen een oplossingen zodat ze toch mee kunnen doen. En ik weet hoe het is om nauwelijks financiële armslag te hebben: ik heb na mijn scheiding in de wet bijzondere bijstand gezeten en heb een flinke tijd op de armoedegrens geleefd. En zit daar nu nauwelijks boven.

Ondanks dat, geef ik mijn geld graag uit aan goede dingen. Dingen die mij voeden en mensen die vanuit het hart hun kennis en kunde met de wereld delen. Ik bepaal met mijn geld de wereld.

Mijn oom zegt altijd: “Arme mensen moeten dure spullen kopen.”  Ook hij spreekt uit ervaring.

En ik denk dat hij gelijk heeft. Goedkoop is vaak duurkoop. Dingen die je even snel koopt bij bijvoorbeeld Primark of de Action vallen vaak gauw uit elkaar, wat extra kosten en een extra belasting voor het milieu met zich meebrengt. Bovendien, als het zo goedkoop is, dan kan je het ook zo weer vervangen: het kost toch niets, je hebt er niet krom voor hoeven liggen en het kan dus zo de deur weer uit.

En dan hebben we het nog niet over de onbezieldheid van de artikelen en de omstandigheden van de mensen die dit alles vervaardigen.

Dus ja, wat is iets je waard?

Gun je de ander ook wat?

En kan je zien dat het ons ook niet komt aanwaaien?

Misschien vind je het leuk om te weten dat wij momenteel, naast gratis en goedkope webinars, twee keer per week onze huizen gedurende een dagdeel openstellen om mensen in de gelegenheid te stellen gratis ozonzelfbehandelingen bij ons te doen.

Wanneer er mensen zijn die dat erg ongemakkelijk vinden of hun waardering of dankbaarheid willen betuigen, staat er een potje op tafel waar ze een geheel vrijwillige bijdrage in kunnen doen.

Ook bieden mensen soms een wederdienst aan, zoals een massage of een knipbeurt of komen met een bloemetje of zak clearly not coffee aan. Altijd een grote verrassing en heel fijn om met dichte beurzen elkaar terzijde te staan. De Nieuwe Wereld!

En hoe onwaarschijnlijk vervullend is het om te zien dat sommigen – soms zelfs letterlijk – hun leven terug krijgen door deze ozonzelfbehandelingen… Daar kan geen geldsom tegenop. Een groter geschenk bestaat niet.

Geven is zoveel zaliger dan ontvangen.

Bovendien, van geld word je niet rijk.

En om er nog maar eentje tegenaan te gooien: voor niets gaat de (o)zon op.

Maar bij ons toch heel regelmatig wel!

En om al dat werk, al dan niet gratis, te kunnen blijven doen, willen wij jou vragen: Wat zou jij willen bijdragen aan de Army of Love?

De tijd is er klaar voor om een team van gelijkgestemde mensen om ons heen te verzamelen die ons graag een handje willen helpen om onze missie met de wereld te delen.

Momenteel komt er veel op Mordechaïs schouders als het gaat om het operationele deel.

We zijn op dit moment vooral op zoek naar mensen die…

  • Mee kunnen helpen om alle e-mails te beantwoorden.
  • Ons kunnen helpen met onze online webinars als host en/of co-host
  • Mee willen helpen om onze leden te helpen binnen onze online Community

Zullen we met elkaar de focus verleggen van geldbelust naar heldbelust??

Iedereen kan een held zijn. Alles wat je over hebt – aan tijd, geld, energie, kennis, kunde – daar is een ander mee gediend.

Wil je ons helpen? Surf jij met ons mee op de golf?

Stuur dan je motivatie per e-mail naar info@armyoflove.nl en laat ons even weten waar je graag een bijdrage wil leveren. 

We kunnen jullie support in natura goed gebruiken!

 

Voel je vrij om dit bericht te delen met gelijkgestemden of met eenieder die (ook) op zoek is en met zijn of haar gezondheid struggelt.