Vorige week was ik op een geweldige locatie in de Randstad: de Metaal Kathedraal. Een locatie waar mensen hard bezig zijn met het opzetten van zelf georganiseerd onderwijs, zelf georganiseerde gezondheidszorg, eigen voedselvoorziening en zelfs een eigen geldsysteem. Ik sprak met Maureen, de eigenaresse, en ze vertelde dat ze daar al tien jaar mee bezig is. Tien jaar! Ik kan mij een tijd herinneren dat ik dit soort mensen maar een beetje ‘vreemd’ vond, zo ‘alternatief’. Mensen die al lang geleden voelden dat er iets niet klopte aan het huidige systeem.

Nu is mijn visie op deze mensen al lang geleden getransformeerd van ‘vreemd’ naar ‘interessant’, van ‘interessant’ naar ‘bijzonder’ en sinds Corona naar ‘herkenbaar’.

Het zijn deze mensen die, onafhankelijk van wat anderen van ze vinden, gewoon doen wat goed voelt, wat volgens hen nodig is om een betere wereld te creëren. Het interessante is, dat het meestal niet uitmaakt hoe klein of groot iets start. Ze beginnen gewoon letterlijk met het planten van een zaadje in een volkstuintje om daar mogelijk een voedselbos te doen ontstaan. Hoe zou de wereld er uitzien als wij dit allemaal zouden doen?

Voordat ik met je ga delen wat alle Nieuwe Ondernemers met elkaar gemeen hebben, wil ik je een vraag stellen:

“Wanneer is NU een goed moment?”

Volgens mij is het altijd een goed moment om te starten met het volgen van jouw idee, van jouw ingeving, van jouw hart. Er komt namelijk geen beter moment dan NU. En als je denkt dat het project te groot is, te lang duurt, geen ondersteuning krijgt, etc… weet dan dat er hulp is. Er zijn heel veel mensen die standby staan om jou te helpen, die het leuk vinden om het samen met jou te bouwen.

En bedenk ‘Rome werd niet gebouwd in één dag’. Het hoeft niet allemaal in één keer. Zet gewoon de eerste stap. En ja, niet alles zal goed gaan. Je zal fouten maken. Ik noem dat ‘Falling Forward’. Als je stilstaat, dan kan je achteruit vallen. Als je vooruit gaat en je valt, dan val je nooit achterover. Je valt dan altijd vooruit. En dus ben je, als je weer opstaat, verder dan je daarvoor was. En de vertraging die is opgetreden, heet een ‘les’. De kans dat je nogmaals op exact dezelfde manier valt, is enorm afgenomen en dus ga je door. Vooruit.

De afgelopen tijd hebben wij veel mensen geholpen bij het vinden en het uitwerken van hun missie en bij het zetten van hun eerste stappen. Daarbij hoeft het niet te gaan om zoveel mogelijk geld te verdienen of winst te maken. Het gaat hier om het volgen van jouw hart, doen wat je leuk vindt en een bijdrage leveren aan het creëren van een nieuwe wereld. Maar hoe doe je dat?

Op zaterdag 2 april organiseren wij het seminar ‘Het Nieuwe Ondernemen’. In dit seminar helpen we jou op weg om jouw missie te vinden en om jouw hart te leren volgen. Om iets bestaands te transformeren of om iets geheel nieuws te gaan creëren op weg naar een mooiere wereld.

En we hebben goed nieuws: Maureen, de oprichtster en eigenaresse van de Metaal Kathedraal deelt haar unieke verhaal tijdens het seminar ‘Het Nieuwe Ondernemen’. Ook Maureen beschikt over de volgende vijf kenmerken voor het Nieuwe Ondernemen:

 1. Out of the Box
  De Nieuwe Ondernemer is in staat om Out of the Box te denken en oude patronen los te laten.
 2. Moedig
  De Nieuwe Ondernemer is moedig. Dit betekent niet dat hij/zij geen angst kent. Het verschil is alleen dat hij/zij zich niet door angst laat leiden.
 3. Doorgaan
  De Nieuwe Ondernemer gaat door waar de rest stopt.
 4. Passie
  De Nieuwe Ondernemer heeft passie voor wat hij/zij doet.
 5. Groot doel
  De Nieuwe Ondernemer durft grote doelen te stellen en er helemaal voor te gaan.

Tijdens het seminar ‘Het Nieuwe Ondernemen‘ gaan wij uitgebreid in op deze vijf kenmerken.

Wij organiseren deze training bij het geliefde Op Hodenpijl in Schipluiden. Deze locatie is een mooi voorbeeld van het nieuwe ondernemen. De filosofie voor deze locatie is ‘het bieden van een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ontdekken wie ze zijn en wat zij willen en waar ze zich bewust kunnen worden van hun kracht en talent’.

Klik HIER voor meer informatie over het seminar ‘Het Nieuwe Ondernemen’.

Stel jij deze blog op prijs? Deel deze dan met kennissen en vrienden waarvoor dank. 

Wil je onze missie steunen? Dat kan door middel van een donatie. Iedere bijdrage, klein of groot, helpt. https://www.armyoflove.nl/donatie/