We leven in bijzondere tijden. Tijden waarin eenieder van ons wordt uitgenodigd om in zijn of haar eigen kracht te stappen.

En dat is niet altijd eenvoudig. Soms lijkt iets ons tegen te houden. Belemmerende patronen, vaak veroorzaakt door oude trauma’s die nog om heling vragen.

Als je het mij, Mordechaï, vraagt, is er geen betere tijd om de weg naar binnen te maken dan nu. En soms is het handig als je daar wat hulp bij krijgt.

Een paar weken geleden verzilverde ik mijn met veel liefde gegeven verjaardagscadeau. Mijn lieve Anna had mij een familieopstelling cadeau gegeven.

Nu had ik jaren geleden al eens kennisgemaakt met een soortgelijke bijzondere manier van opstellingen maken tijdens een regressietherapiesessie.

De therapeut vroeg mij toen om met poppetjes mijn gezin van herkomst op te stellen. In het moment leek de opstelling die ik maakte heel logisch. Maar een paar seconden later besefte ik hoe vreemd dit was.

Na enkele minuten kwamen er enorme inzichten. Hoe kon het dat ik dit nooit eerder had gezien? Het zorgde voor een grote transformatie, voortkomend uit begrip voor alle betrokken partijen waaronder ik zelf.

Terug naar mijn verjaardagscadeau. Dit keer werd de familieopstelling niet met poppetjes gedaan, maar met echte mensen. Open voor alles en toch een beetje zenuwachtig begonnen wij met de opstelling door Johan Blom. Hij gaf een voor mijn gevoel wel erg korte uitleg over hoe dit werkt en ik mocht meteen beginnen.

Ik zal binnenkort tijdens ons webinar meer over deze ervaring vertellen.

Wat ik nu met je kan delen, is dat het mij ook dit keer tot een enorm inzicht bracht.

Het bijzondere was, dat ik een vraag inbracht met betrekking tot één van mijn kinderen en we het er totaal niet over hebben gehad of dat dat kind terugkwam in de opstelling.

Door in dit specifieke geval naar mijn eigen gezin van herkomst te kijken, werd het patroon met mijn kind ineens heel duidelijk. Dit kan overigens bij iedere opstelling anders zijn.

En bijzonder genoeg zijn de eerste resultaten van dit diepe inzicht merkbaar en voelbaar.

Het punt is, dat als jij verandert, de wereld om je heen met jou mee verandert. En, als de bril waardoor jij kijkt verandert, dan zal alles wat je door die bril ziet ook veranderen.

Het is duidelijk dat (familie)opstellingen een bijzondere werkvorm is die je veel kan brengen.

Daarom organiseren wij binnenkort een webinar met Johan Blom.

Hij zal gedurende dit webinar niet alleen uitleggen hoe dit werkt, hij zal je ook op een veilige en laagdrempelige manier online laten ervaren hoe dit werkt.

Dinsdag 5 maart as. om 19.30 uur organiseren wij ons eerste webinar Familieopstellingen.

Als vervolg organiseren wij op 5 en 12 april 2024 organiseren wij samen met Johan de Familieopstellingendag in Utrecht. Dit is een live bijeenkomst. Daar kan je je nu al voor aanmelden.

Klik HIER voor meer informatie.