In een tijd waarin de overheid er alles aan lijkt te doen om het zelfdenkend vermogen van burgers tot een minimum te beperken blijft een grote groep vrije mensen binnen de samenleving volledig immuun voor alle staatspropaganda. Binnen die groep kunnen we weer een aantal subgroepen onderscheiden. Eén van die subgroepen noem ik de ‘bouwers‘. Dit zijn de mensen die hebben besloten niet langer te strijden ‘tegen het systeem’ maar ‘los van het systeem’ (voor zover dit kan) te bouwen aan een nieuwe wereld.

Vaak weten deze mensen heel goed WAT ze willen bereiken maar lang niet altijd HOE ze het gaan bereiken. Toch gaan ze, zonder enige garantie op succes, van start. Ze hanteren daarbij het principe van ‘Falling Forward’. Zolang je maar vooruit blijft gaan, val je, als je valt,  voorover. En zolang je op blijft staan ben je, ondanks de val, toch weer een stukje verder gekomen.

Terugkijkend op de afgelopen twee jaar hebben we met z’n allen niet stil gezeten. Er zijn krachtige alternatieve mediakanalen ontstaan zoals Blckbx, Café Weltschmerz (bestond al eerder maar maakte een grote groei door) en Ongehoord Nederland. Er zijn tientallen boeken verschenen, we hebben een eigen magazine zoals We Are Pioneers, er ontstond een eigen tijdboek onder de naam Lumens en we hebben onze eigen drukpers die ons iedere twee weken voorziet van De Andere Krant.

Of wat dacht je van alle initiatieven die een bijdrage hebben geleverd aan het helpen van mensen en het zorgen voor meer verbinding zoals Keuze Vrij Bij Mij, De Parallelle Samenleving, Nieuw Westland, Parallelle Economie en Society 4.0?

We hebben inmiddels zoveel mogelijk initiatieven in kaart gebracht. Die kan je onderaan dit artikel downloaden.

Binnen al deze initiatieven zijn duizenden mensen actief. En dat gaat van het treffen van voorbereidingen, het in verbinding brengen van gelijkgestemde werkgevers en werknemers, het verzorgen van workshops om in jouw kracht te blijven tot het creëren van een nieuwe munt ter vervanging van de Euro. En of jij nu een eigen meditatiecentrum, een Yogastudio, een eigen commune of iets geheel anders wil starten om een bijdrage te leveren, feit is dat alles begint met een eerste stap.

Maar de tijd gaat snel. En voordat je het weet ben je dagen, weken, maanden en zelfs jaren verder zonder dat je die eerste stap ook daadwerkelijk genomen hebt. Een mooie vraag hierbij is:

Wanneer is nu een goed moment om te starten?’

Wij hielden tijdens ons seminar ‘Het Nieuwe Ondernemen’ een klein onderzoekje en stelde de vraag: “Wat is jouw #1 reden om een eigen onderneming of organisatie te starten?”. We delen de top 5 hieronder met jou en hebben daarna dezelfde vraag aan jou.

1. Om anderen te helpen
Veel ondernemers/organisaties bieden iets aan waar anderen door geholpen worden. Volgens mij is er geen betere drive en beloning dan de drive om anderen te helpen.

2. Om meer vrije tijd te hebben
Ik zal je meteen uit de droom helpen. 95% van alle ondernemers heeft minder vrije tijd dan iemand in loondienst. De realiteit is dat een gemiddelde ondernemer meer tijd in zijn/haar eigen bedrijf steekt dan dat hij/zij ooit voor een baas zou doen. Het verschil is echter dat het niet voelt als werken En dat komt vooral omdat jij en niemand anders jouw agenda bepaalt.

3. Om zelf te bepalen wat je doet en wanneer je het doet
Veel mensen willen voor zichzelf beginnen om meer autonomie over hun leven te krijgen en dat is zeker wat het ondernemerschap of het bouwen van een eigen organisatie jou kan brengen. Wel een tip: je hebt meestal wel een dosis discipline en doorzettingsvermogen nodig om het tot een succes te maken. Het gaat niet vanzelf.

4. Om samen met gelijkgestemden te kunnen bouwen
Er zijn veel manieren op een eigen onderneming/organisatie te starten. Mocht je het helemaal alleen of met een partner opstarten, weet dan dat vooral het begin hard werken is. Meestal staat er niet een groot team van vrijwilligers voor je klaar. Daarnaast kost het inwerken van een vrijwilliger ook veel tijd. Tijd die je zelf nodig hebt om de organisatie op te bouwen. Vergeet daarnaast niet dat je, zeker aan het begin van het proces, jouw missie en visie voor de organisatie wilt bewaken en niemand weet zo goed wat je wil als jijzelf en/of jouw partner. Als je de eerste fase voorbij bent en de basis stevig staat, is het tijd om anderen uit te nodigen om samen met jou die missie uit te dragen.

5. Om te leren, om te groeien
Er is wellicht geen betere manier om jezelf persoonlijk te ontwikkelen dan door het starten van een onderneming of eigen organisatie. Je leert namelijk op een ultieme manier zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor al jouw acties en resultaten. En dat klinkt eenvoudig maar geloof me, dat kan een enorme uitdaging zijn. Mede omdat je zal ontdekken dat jij, als jij de oprichter en/of eigenaar bent, zelfs verantwoordelijk bent voor wat anderen binnen jouw organisatie doen.

Het starten van een eigen onderneming of organisatie is een flinke klus. Het kan daarom handig zijn om het samen met iemand te starten of om iemand als jouw buddy te vragen. Op zaterdag 2 april 2022 organiseren wij het seminar ‘Het Nieuwe Ondernemen‘. Jouw vriend/vriendin, familielid, kennis, partner of businesspartner betaald slechts 50% voor het tweede ticket. Klik HIER voor meer informatie.

VRAAG; WAT ZOU JOUW #1 REDEN ZIJN OM VOOR JEZELF TE STARTEN? DAT MAG EEN ANDERE REDEN ZIJN DAN DE HIERBOVEN GENOEMDE VIJF.

Stel jij deze blog op prijs? Deel deze dan met gelijkgestemden waarvoor dank.

Wil je onze missie steunen? Dat kan door middel van een donatie. Iedere bijdrage, klein of groot, helpt. https://www.armyoflove.nl/donatie/