Heb jij er weleens over nagedacht om voor jezelf te starten?

Steeds vaker krijg ik te horen dat mensen graag iets anders willen gaan doen.

Voor sommigen is de vaccinatiedruk een reden om bij hun huidige werkgever te willen stoppen. Voor anderen is het vooral nu een tijd om hun passie te gaan volgen en iets voor zichzelf te gaan doen.

Hoe het ook zij, we zijn met z’n allen aangekomen in een tijd van transformatie. Vaak gaat deze transformatie gepaard met veranderingen op zowel persoonlijk als zakelijk gebied.

Vraag jij je af of starten voor jezelf iets voor jou is? Dan kan ik je uit ervaring vertellen dat het ondernemerschap je heel veel kan brengen. Het kan je ook veel kosten. Beide heb jij volledig in eigen hand.

In bijgaande blog deel ik de zeven voornaamste voordelen die ik de afgelopen 25 jaar heb verzameld als het gaat om het runnen van je eigen organisatie. Doe er je voordeel mee.

1. Meer vrijheid
Als je ondernemers vraagt waarom zij voor zichzelf zijn begonnen, dan zullen zij je vaak antwoorden dat zij meer vrijheid wilden. Als je vervolgens kijkt hoeveel uren zij werken, dan wil dat helemaal niet zeggen dat ze nu minder werken dan toen ze voor een baas werkten. Het grote verschil is dat het niet meer voelt als werken. Tijdens ‘Your Business Blueprint’ leg ik dan ook uit waarom je geen dag meer aan het werk bent als je doet wat je leuk vindt. Ook geef ik je een groot aantal tips over meer bereiken in minder tijd.

2. Het avontuur
De afgelopen weken heb ik veel met mensen gesproken en naar mensen geluisterd. Steeds als ik iemand ontmoette die zich in een unieke situatie bevond, stelde ik ze dezelfde vraag: “Wat was de belangrijkste les om te komen waar je nu bent?” En het antwoord was min of meer steeds hetzelfde: “Je moet eerst het oude loslaten voordat er echt iets nieuws kan ontstaan.” En dit geldt zeker voor het starten van een eigen organisatie/bedrijf. Nu hoef je echt niet al je schepen achter je te verbranden als je voor jezelf gaat starten. Integendeel. Je kan ook heel goed, naast je baan of je huidige bedrijf, iets nieuws opbouwen.

Een ding is zeker: binnen jouw eigen bedrijf is geen dag hetzelfde.

3. Onafhankelijkheid
Als je het mij vraagt, is er geen betere manier om je eigen verantwoordelijkheden te leren nemen dan bij het starten/runnen van je eigen bedrijf/organisatie. Niemand anders dan jij is verantwoordelijk voor de resultaten. Kan je bij een werkgever jouw collega’s, je baas, de processen, de tools, de strategie nog de schuld geven, start je voor jezelf dan ben jij voor alles, maar dan ook alles verantwoordelijk. En het is die verantwoordelijkheid die ervoor zorgt dat je onafhankelijk wordt. Je zal ook merken dat je je minder aantrekt van de meningen van anderen. Natuurlijk heb je interesse in wat mensen van jouw product en/of diensten vinden, maar je leert ook dat je nooit iedereen blij kan maken. En dat hoeft ook niet.

4. Volg jouw passie
Hoe zou het zijn als je dagelijks datgene kan doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Hoe zou het zijn om dagelijks datgene te doen waar jij anderen blij mee kan maken en daar ook nog van kan leven? Zou dat niet geweldig zijn? Het antwoord is dat dit ook ge-wel-dig is. Ook hier geldt; als jij dagelijks bezig bent met je passie dan voelt hetgeen je doet niet meer als werk.

5. Jouw eigen tijd en werkplek bepalen
Deze lijkt op punt 1, maar deze wil ik toch even genoemd hebben. Want als het gaat om indelen van jouw eigen tijd, dan is dat zoveel meer dan niet van 9 tot 5 hoeven te werken. Het indelen van jouw eigen tijd betekent ook dat jij zelf bepaalt wat je doet in de uren dat je ‘aan het werk’ bent. Vooral voor startende ondernemers kan dit een grote uitdaging zijn. Veel starters hebben moeite met te bepalen wat ze die dag moeten doen.Toch is het een geschenk om zelf te kunnen bepalen op welke dagen jij wel/geen afspraken maakt, of je thuis werkt of vanaf de lokale lunchroom. Tijdens de ‘Business Blueprint’ vertel ik je alles over het buddysysteem.

6. Werk aan jouw grote dromen
Jouw input, jouw resultaten. Bedenk je dat je, als je in dienstverband werkt, jij werkt aan de dromen van een ander (die overigens ook prachtig kunnen zijn!). Als je voor jezelf start, werk je aan jouw eigen dromen. Tip: maak je dromen groot.

7. Jij werkt samen met wie je wilt
Heb jij het weleens meegemaakt dat je met collega’s moest samenwerken waar je echt helemaal niks mee had? Dan weet je waar ik het over heb.

Als je voor jezelf werkt, bepaal JIJ en niemand anders met wie jij wilt samenwerken.

In het pdf van de Business Blueprint lees je alles over deze zeven voordelen en ga ik ook in op de zeven redenen om jouw eigen organisatie te starten. Wil jij deze pdf gratis ontvangen? Beantwoord dan de vraag onderaan deze blog.

Ik hoop dat je er iets hebt.  Op vrijdag 1 oktober 2021 organiseren Anna en ik het seminar’ Your Business Blueprint’. In dit seminar delen wij stap voor stap de verschillende fases die wij de afgelopen drie maanden hebben doorlopen om de Army of Love uit te laten groeien tot één van de snelst groeiende organisaties binnen de vrijheidsbeweging.

In dit seminar gaan wij in op de meest essentiële stappen die nodig zijn om een eigen organisatie op te bouwen. Of je nu een online of offline een organisatie wilt starte, diensten of producten verkoopt of dat je nu een profit of non-profit organisatie start. Het maakt niet uit. De formule is in grote lijnen steeds hetzelfde. Meer informatie kan je HIER vinden.

 

 

VRAAG:

WAT IS VOLGENS JOU HET GROOTSTE VOORDEEL OM VOOR JEZELF TE STARTEN?

Beantwoord de vraag hieronder en ontvang na de live training ‘Business Blueprint’ de pdf gratis in jouw e-mailbox.

Wil je ons helpen om onze missie 24/7 voort te zetten? Dan kan je ons supporten met een donatie. Je kan het bedrag ook overmaken op onze bankrekening NL98INGB0006985457 tnv Army of Love