Jarenlang was het een probleem. Vooral in de dansschool tijdens de danslessen. Hoe meer lessen ik gaf hoe meer stank ik produceerde. En dus wisselde ik op een avond soms wel vier of vijf keer van shirt.

Even dacht ik dat het door de kleur van het T-shirt kwam. Als ik namelijk een zwart T-shirt droeg was de stank veel heftiger dan dat ik een wit T-shirt droeg. Maar ja, onze huisstijl was nu eenmaal zwart met oranje dus een wit T-shirt was niet echt een optie.

Ik heb door de jaren heen van alles geprobeerd.

  • Zo probeerde ik mijn shirts op 60 graden te wassen om vervolgens te constateren dat er een maatje XS overbleef (ik draag normaal L).
  • Deodorant rollers die 48 uur mee moesten gaan. Hielpen niet. *
  • Deodorant spuiten die 48 uur mee zouden gaan. Hielpen niet. *
  • Citroen rechtstreeks onder mijn armen smeren. Hielp deels.

* Vergeet niet dat een gemiddelde deodorant schadelijke stoffen als aluminium bevat. Daarvan weten we inmiddels dat het lichaam niet in staat is deze zware metalen af te breken.

Uiteindelijk maakte ik voor mijn danslessen de afspraak met mijn assistentes dat zij mij een seintje zouden geven als het een bepaalde grens bereikte. En dat deden ze. Met heel veel begrip kan ik je zeggen.

En voor de duidelijkheid: we hebben het niet over een vleugje zweet. Het gaat hier om stank, werkelijke stank.

Waarom zeg ik dit?

Ik kreeg laatst een nogal boos mailtje van iemand die beweerde dat zweetgeur iets volkomen natuurlijks is en dat we dat vooral niet met middeltjes moesten proberen te onderdrukken. Mijn reactie was dat hij vermoedelijk geen idee had waar ik het hier over heb. Het gaat hier om een intense geur, een combinatie van zweet en ammoniak. Niet te harden dus. Als je dat zelf nooit mee hebt gemaakt, dan heb je geen idee hoe heftig dit is.

Bovenstaande duurde vele jaren.

Totdat…

Totat… 

Anna Zeven (weer) op mijn pad kwam.

In juni 2020 begon onze samenwerking en ook zij merkte dat, als zij de woonkamer bij mij binnenkwam, zij zich door een flinke walm van zweet moest bewegen.

Zij gaf mij een potje van haar zelfgemaakte deodorant. Of ik dat misschien wilde uitproberen.

En geloof het of niet, binnen twee dagen was de steevaste stank weg. En ik bedoel weg – weg. Gone!

Hoe was dit mogelijk?

Anna bleek hetzelfde probleem te hebben overwonnen waarover ze openhartig vertelt in de vorige BLOG.

En je mag het rustig weten. Het ‘geheime’ bestanddeel is ozon!

Ozon heeft als kenmerk dat het bacteriën doodt. Ozon kan ook medisch worden toegepast. Het kan op verschillende manieren het lichaam worden ingebracht en er zijn steeds meer klinieken die ozon toepassen door middel van intraveneuze (door de aderen) toediening.

Vanaf dat moment ontstond het idee om de wereld kennis te laten maken met deze andere deodorant. Een deo zonder schadelijke stoffen, een deo die ècht helpt en nog goed voor je gezondheid ook.

Na een lange zoektocht bleek er een deodorant te bestaan met ozon!

Het is ontwikkeld en op de markt gebracht door een klein familiebedrijfje in de Verenigde Staten. Naast deodorant ontwikkelen ze meer producten met ozon, zoals bijvoorbeeld ozonolie, die op allerlei manieren kan worden toegepast.

Wij hebben de eerste voorraad deodorant inmiddels binnen en verstuurd. En met resultaat: de eerste reacties zijn erg positief.

Mocht je interesse hebben, klik dan HIER.

 

Stel je deze blog op prijs? Deel deze dan met gelijkgestemden waarvoor dank!