Zoals je wellicht hebt gelezen, ben ik vrij intensief aan het diëten. Ik volg momenteel een aangepaste versie van het Gerson-dieet.

Wat is er gebeurd?

Al jaren zitten de artsen en ik te kijken naar hoe mijn PSA-waarde (prostaatspecifiek antigeen) langzaam stijgt.

Op 21 februari kreeg ik een telefoontje van mijn uroloog. Hij deelde mij mede dat er wat verdachte plekjes waren gevonden op mijn prostaat en dat ze een biopt gingen nemen.

Terwijl ik mij afvroeg of hij mij daar ook nog voor nodig had (hoe bedoel je “Wij gaan een biopt nemen”), vertelde ik hem dat ik eerst een dieet wilde gaan volgen om te onderzoeken of ik daarmee mijn PSA omlaag kon krijgen.

Waarop de uroloog reageerde met: “Meneer Krispijn, u kunt uw PSA niet omlaag krijgen met een dieet”. Ik heb dit vrij uitvoerig beschreven in een vorige blog

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder met het dieet en afgelopen week kreeg ik voor het eerst mijn bloeduitslagen binnen.

Mijn PSA-waarde is gedaald van 11,69 naar 10,30.

Dit is voor het eerst in vijf jaar dat ik mijn PSA-waarde zie dalen. En het lijkt misschien niet veel, maar we hebben het over zo’n 12%! En dat in twee maanden tijd.

Nu wil ik niet te vroeg juichen, want dit zegt nog zeker niet alles, maar het is wel het resultaat waar ik op hoopte: de PSA-waarde gaat omlaag. Terwijl je standaard te horen krijgt dat dat zonder medische ingreep niet mogelijk is.

Kortom, het dieet lijkt een positief effect te hebben op mijn prostaat.

En… er gebeurt veel meer dan dat.

Voor het eerst in mijn leven neem ik daadwerkelijk gedurende een lange periode echt tijd voor mijzelf. Vooral tijdens de koffieklysma’s, die een vast onderdeel zijn van het dieet, komt er veel los. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.

Veel van wat er in die sessies gebeurt is moeilijk in woorden te vangen, maar laat ik het erop houden dat er duidelijk sprake is van traumaheling op allerlei lagen. Het voelt dan ook als een daad van pure zelfliefde.

Ik raad je overigens aan om, alvorens welk dieet ook te gaan volgen, eerst contact met je huisarts/behandelend arts op te nemen.

Wat ga ik nu doen?

In mijn vorige blog heb ik uitgebreid beschreven wat ik dagelijks doe.

Inmiddels is het schema op aanraden mijn natuurgeneeskundige arts en mijn persoonlijke bereidheidwilligheid iets aangepast. Het aantal enzymen is verhoogd naar 36 tabletten per dag. Dit, naast alle overige supplementen die ik neem. Ook probeer ik 2 koffieklysma’s op een dag te doen. Dit om de snelheid van het ontgiften te verhogen.

Aanvullend ga ik aan de slag met mijn darmen. Na een uitvoerig darmonderzoek (microbioom en parasieten) is gebleken dat ik een hardnekkige parasiet heb die vrolijk meegeniet van alles wat ik eet. Ook is de pH-waarde in mijn darmen te hoog, waardoor mijn eten niet goed verteert. En als klap op de vuurpijl heb ik een lichte vorm van het lekkende darm syndroom. En dit was alleen nog maar de uitslag van de parasietentest. De uitslag van het microbioom volgt de komende dagen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een uitvoerig protocol dat ik binnenkort ga starten om in ieder geval de parasiet te doden. Dit protocol duurt zo’n vier weken.

Met dit protocol ga ik tijdelijk afwijken van het Gerson-dieet en pas ik alleen het voedingsstuk aan. Bij het Gerson-dieet eet ik geen vetten en nauwelijks eiwitten. Voor dit protocol zijn die juist wel nodig. Op die manier kan ik meteen ontdekken welke effecten het wel of niet eten van vetten en eiwitten heeft op mijn PSA-waarde.

Mocht je het hele verhaal met alle inns en outs willen lezen en bekijken, klik dan HIER.

En terwijl jouw bijdrage ervoor zorgt dat wij ons werk voort kunnen zetten, zijn wij, Anna en ik, van mening dat iedereen die dat nodig heeft, de beschikking moet kunnen krijgen over deze informatie. Mocht de betaling een belemmering voor je zijn, stuur dan even een e-mail naar mordechai@armyoflove.nl. Dan vinden we samen een oplossing.

Voel je vrij om dit bericht te delen met gelijkgestemden of met eenieder die (ook) op zoek is en met zijn of haar gezondheid struggelt.