Blog

“Waarom moet het bij jullie altijd om geld draaien?”

“Waarom moet het bij jullie altijd om geld draaien?”

”Waarom moet het bij jullie altijd om geld draaien?” “Waarom zijn jullie producten alleen voorbehouden aan de meer vermogenden?” “Waarom moeten jullie nou weer iets rekenen voor een webinar/bijeenkomst/….?” Zo af en toe krijgen wij bovenstaande de vragen. Ondanks dat...

Lees meer
Wonderen Bestaan Nog!

Wonderen Bestaan Nog!

Zoals je wellicht hebt gelezen, ben ik vrij intensief aan het diëten. Ik volg momenteel een aangepaste versie van het Gerson-dieet. Wat is er gebeurd? Al jaren zitten de artsen en ik te kijken naar hoe mijn PSA-waarde (prostaatspecifiek antigeen) langzaam stijgt. Op...

Lees meer
Wat is jouw ochtendritueel?

Wat is jouw ochtendritueel?

Vorige week vertelde ik je over mijn verhoogde prostaatwaarden. Allereerst, iedereen bedankt voor de super lieve, zorgzame en hoopgevende reacties. Er kwamen prachtige tips binnen, waarvan je een deel kan vinden bij de reacties onderaan de blog. Ook kwamen er vragen...

Lees meer
Hoge prostaatwaarde, wat nu?!

Hoge prostaatwaarde, wat nu?!

Het is 21 februari als ik, conform de afspraak met de Andros Kliniek, wordt gebeld door mijn uroloog.  “Meneer Krispijn, we hebben niet zo goed nieuws. Er zijn wat verdachte plekjes gevonden op uw prostaat. Niets om u meteen zorgen over te maken, maar wij gaan wel een...

Lees meer
Mijn naar Binnen via Familieopstellingen

Mijn naar Binnen via Familieopstellingen

We leven in bijzondere tijden. Tijden waarin eenieder van ons wordt uitgenodigd om in zijn of haar eigen kracht te stappen. En dat is niet altijd eenvoudig. Soms lijkt iets ons tegen te houden. Belemmerende patronen, vaak veroorzaakt door oude trauma’s die nog om...

Lees meer
Waarom Ontdek ik dit Nu Pas?

Waarom Ontdek ik dit Nu Pas?

"Waarom ontdek ik dit nu pas?" Dit was de vraag die ik mijzelf begin 2020 stelde.  Misschien heb je mijn verhaal eerder gehoord, misschien ook niet. In 1996 begon ik met het geven van salsa-danslessen vanuit mijn dansschool Salsaventura. Tot op de dag van vandaag is...

Lees meer
Een Spagaat in Paraguay

Een Spagaat in Paraguay

Na zes dagen ben ik weer aangekomen in de hoofdstad Asunción. Het is mijn laatste avond van deze reis in Paraguay. Terwijl ik dit schrijf is er flinke herrie op de achtergrond. Een religieuze groep wordt door een fanatieke dame door een sessie begeleid. Bijzonder hoe...

Lees meer
Nederland: Verlaten of Blijven?

Nederland: Verlaten of Blijven?

Tijdens de Corona-periode heb ik, Mordechaï, verschillende keren tegen mensen gezegd: “Dit keer zit ik niet in die trein.” Dat was voor mij een symbolische verwijzing naar mijn bereidheid om uit Nederland te vertrekken wanneer het hier echt onleefbaar wordt. Maar...

Lees meer
Hoe ik van mijn stank afkwam

Hoe ik van mijn stank afkwam

Jarenlang was het een probleem. Vooral in de dansschool tijdens de danslessen. Hoe meer lessen ik gaf hoe meer stank ik produceerde. En dus wisselde ik op een avond soms wel vier of vijf keer van shirt. Even dacht ik dat het door de kleur van het T-shirt kwam. Als ik...

Lees meer
5 Redenen om Doelen te Stellen ipv Goede voornemens

5 Redenen om Doelen te Stellen ipv Goede voornemens

Hoe is het met je goede voornemens? Heb je ze dit jaar alweer genomen? Veel mensen doen aan goede voornemens. En... ze werken. De eerste week althans. Soms ook nog de tweede week. Maar zeg nou eerlijk, heb je het al meegemaakt dat 'goede voornemens' werken? Het woord...

Lees meer
Autonoom worden of autonoom zijn?

Autonoom worden of autonoom zijn?

Tijdens De Onafhankelijkheidsdagen gaf ik een lezing over ‘autonomie’. Eerlijk gezegd kwam dat omdat we, naast Frank, geen andere spreker konden vinden. De één was fysiek niet in staat om te komen (en dat kan natuurlijk gebeuren) en de ander wilde de exclusiviteit dat...

Lees meer
Terugblik op De Onafhankelijkheidsdagen

Terugblik op De Onafhankelijkheidsdagen

Waar te beginnen?  Het blijft lastig om woorden te geven aan gevoelens die woorden overstijgen. Toch ga ik, Mordechaï, een poging wagen.  Ik zwem nog steeds in de zee van knuffels en complimenten die ik tijdens ‘De Onafhankelijkheidsdagen’ mocht ontvangen.  Allereerst...

Lees meer